header-green

Vanliga frågor om Sinuxol

Den växtmängd som används i Sinuxol är fyra gånger högre än den i Sinupret forte. Sinuxol innehåller därmed en högre andel aktiva substanser.*

Sinuxol är ett växtbaserat läkemedel som används för behandling av akut, okomplicerad bihåleinflammation (akut, okomplicerad rinosinuit) med symtom som rinnande näsa, nästäppa, huvudvärk, smärta från bihålorna eller tryck över ansiktet. Sinuxol kan tas av vuxna och ungdomar från 18 år.

Sinuxol hjälper mot bihåleinflammation, som är ett resultat av en förkylning. De allra flesta förkylningar leder till någon form av besvär med bihålorna.

Sinuxol ska tas tre gånger om dagen: på morgonen, vid lunchtid och på kvällen. Sinuxol kan tas med eller utan föda, beroende på vad du föredrar och hur dina rutiner ser ut. Om du vet om att du har magkatarr eller känslig mage rekommenderar vi att du tar Sinuxol efter maten tillsammans med ett glas vatten. Sinuxols dragerade tabletter ska sväljas hela.

Sinuxol kan tas med eller utan föda, beroende på vad du föredrar och hur dina rutiner ser ut. Om du vet om att du har magkatarr eller känslig mage rekommenderar vi att du tar Sinuxol efter maten tillsammans ett glas vatten.

Sinuxols dragerade tabletter är något större än Sinupret forte-tabletterna.

Sinuxols dragerade tabletter är mörkgröna och det är enkelt att se skillnad på dem och de dragerade Sinupret forte-tabletterna. Det underlättar identifieringen av tabletterna och gör användningen säkrare.

Vi rekommenderar att du tar en Sinuxol-tablett tre gånger om dagen. De ska tas på morgonen, vid lunchtid och på kvällen. Om du har tagit Sinupret forte tidigare behöver du inte göra några förändringar, utan du kan ta Sinuxol på samma sätt som den andra tabletten.

Sinuxol innehåller en fyra gånger högre koncentration* av aktiva substanser än Sinupret forte och har därmed redan en hög dos. Om du ändå upplever att effekten av Sinuxol inte är tillräcklig behöver du rådfråga en läkare. I allmänhet är det den behandlande läkaren som avgör om en läkemedelsdos ska höjas, vilket även gäller för Sinuxol.

Ja, Sinuxol-tabletterna är glutenfria. Om du har celiaki kan du ta Sinuxol utan problem.

Ja, Sinuxol-tabletterna är laktosfria. Är du laktosintolerant kan du ta Sinuxol utan problem.

Du hittar information till diabetiker i bipacksedeln. En tablett Sinuxol innehåller i genomsnitt 0,026 brödenheter.

Ja, varken de aktiva substanserna eller de övriga innehållsämnena i Sinuxol har animaliskt ursprung.

Sinuxol kan köpas på de flesta apotek. Köp här!

Ja, Sinuxol är receptfritt.

Sinuxol finns i förpackningar med 20 dragerade tabletter.

nastappa

Nästäppa eller bihåleinflammation?

Vad skiljer en vanlig förkylning från en bihåleinflammation?

sinuxol-produktbild

Om Sinuxol

Läs mer om hur Sinuxol löser huvudproblemen vid bihåleinflammation

Köp Sinuxol här

Köp här

Sinupret forte & Sinuxol finns på de flesta apotek, här kan du se vilka.

* En fyra gånger så hög koncentration innebär inte att läkemedlet är fyra gånger så effektivt. Den fyra gånger högre koncentrationen syftar på den mängd växtblandning på 720 mg som används i Sinuxol (motsvarande 160 mg torrextrakt) jämfört med växtblandningen på 156 mg i Sinupret forte, eller på de aktiva egenskaperna som finns i de verksamma bioflavonoiderna.