Om-Sinuxol-header

Sinuxol löser huvudproblemen vid bihåleinflammation

*Sinuxol ger symtomlindring två dagar tidigare än utan behandling.

Vad är Sinuxol?

Sinuxol är ett växtbaserat läkemedel för behandling av bihåleinflammation med snuva. Det kan användas av vuxna från 18 år och innehåller en unik kombination av fem olika medicinalväxter. Sinuxol är dragerade tabletter, som gör de lätta att svälja. Läs bipacksedeln noga och rådgör med din läkare om symtomen kvarstår efter 7-14 dagar. Rekommenderas inte till gravida och ammande eller vid magsår.

Sinuxol hjälper till att lösa upp det tröga slemmet, öppna upp den täppta näsan och minska smärtan från bihålorna och därmed den tryckande huvudvärken.

Sinuxol-tabletterna är veganska, glutenfria och laktosfria. Om du lider av celiaki eller laktosintolerans kan du alltså ta Sinuxol utan problem. Information till personer med diabetes: Sinuxol innehåller glukos och sackaros, en tablett innehåller i genomsnitt 0,026 brödenheter.

Website_forkylning
  • I genomsnitt känner du dig bättre två dagar tidigare, jämfört med om du inte tagit någon behandling.

Sinuxol används vid bihåleinflammation

Lider du av nästäppa, smärta i överkäken och pannan, eller av tryckande huvudvärk som blir värre när du böjer dig framåt?

Det här är symtom som de allra flesta av oss kan känna igen. Risken finns att du har drabbats av en bihåleinflammation (sinuit) eller en kombination av bihåleinflammation och snuva (rinosinuit).

Din kropp gör då sitt bästa för att göra sig av med orsaken till smittan. Det är framför allt virus, men även bakterier i vissa sällsynta fall. Med Sinuxol kan du lindra dina besvär. Slemmet löses upp och svullnaden i de inflammerade slemhinnorna minskar.

Förkylning påverkar ofta bihålorna

Inflammationen i slemhinnorna kan sprida sig från näsan till bihålorna. Det är ofta fallet redan innan man märker av det klassiska symtomet med tryckande huvudvärk. En undersökning hos personer med en enkel förkylning visade att bihålorna är påverkade i 87 % av fallen.

Med andra ord är det dags att ingripa så snart nästäppan sätter in. På så sätt kan man undvika att inflammationen och slemmet sprider sig vidare. En täppt näsa kommer sällan ensam!

Sinuxol har en kliniskt bevisad effekt

Sinuxols effekt kunde påvisas i en klinisk studie med hög vetenskaplig standard.

Sinuxol visade effekt mot bland annat:

  • En täppt näsa
  • Den obehagliga, tryckande huvudvärken

Efter en veckas behandling med Sinuxol för symtomet ”tryckande huvudvärk” syntes ett tydligt förbättringsförsprång på nästan två dagar jämfört med placebo (ett verkningslöst läkemedel). Det betyder att patienterna kände sig bättre nästan två dagar tidigare. Sinuxol kan med fördel användas tillsammans med avsvällande nässprayer, som ett kortvarigt, kompletterande läkemedel vid behov. Rådgör med din läkare om symtomen kvarstår efter 7-14 dagar.

Sinuxol och Sinupret forte – innehåller naturliga läkande krafter

Sinuxol har funnits på marknaden i över 80 år och vidareutvecklas ständigt.

Både Sinuxol och Sinupret forte innehåller medicinalväxterna gentiana, olika primula- och rumex-arter, fläder och järnört som har ett brett verkningsområde.

Tack vare en innovativ extraktionsprocess har Sinuxol en fyra gånger så hög koncentration* i jämförelse med den växtmängd som används i Sinupret forte.

nastappa

Nästäppa eller bihåleinflammation?

Vad skiljer en vanlig förkylning från en bihåleinflammation?

Köp Sinuxol här

Köp här

Sinupret forte & Sinuxol finns på de flesta apotek, här kan du se vilka.

* En fyra gånger så hög koncentration innebär inte att läkemedlet är fyra gånger så effektivt. Den fyra gånger högre koncentrationen syftar på den mängd växtblandning på 720 mg som används i Sinuxol (motsvarande 160 mg torrextrakt) jämfört med växtblandningen på 156 mg i Sinupret forte, eller på de aktiva egenskaperna som finns i de verksamma bioflavonoiderna.